Żorski Newsroom, czyli życie miasta okiem kamery

Zapowiedzi imprez, relacje z najważniejszych wydarzeń z życia miasta, czy informacje o nowych inwestycjach można znaleźć w „Żorskim Newsroomie” – poświęconym Żorom programie, emitowanym na antenie regionalnej Telewizji TVT.

„Żorski Newsroom” co miesiąc pojawia się w ramówce Telewizji TVT. W programie można zleźć najświeższe informacje, dotyczące naszego miasta. Oglądając najbliższe wydanie można będzie przekonać się m.in. jakie atrakcje przygotowano na zbliżającą się majówkę i Święto Ogniowe, a także dowiedzieć się kto i na jakich zasadach może ubiegać się o dotację  na instalacje fotowoltaiczne, pompy ciepła oraz kotły na pelet z biomasy.

Najbliższy „Żorski Newsroom” zostanie wyemitowany już we wtorek, 17 kwietnia o godzinie 19:30 na antenie Telewizji TVT. Powtórki zaplanowano na wtorek na godz. 22:30 oraz na środę, 18 kwietnia na godz. 8:30 i 11:30.

Program można także oglądać na stronie internetowej Telewizji TVT.

Żorski Newsroom

Najnowsze:

Lekcja wiedzy o samorządzie. Młodzież rozmawiała z władzami Żor

Nietypową lekcję wiedzy o społeczeństwie, a dokładniej o samorządzie lokalnym, mieli dziś uczniowie Zespołu Szkół Ogólnokształcących i Zespołu Szkół nr 2 w Żorach. W kinie „Na Starówce” spotkali się z Prezydentem Miasta Żory i Przewodniczącym Rady Miasta Żory.

Prezydent rozpoczął miejskie obchody 100. rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości

Prezydent Miasta Żory zainaugurował miejskie obchody 100. rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości. Uroczystość odbyła się podczas sesji Rady Miasta Żory w czwartek, 19 kwietnia br.

Wizyta samorządowców z Ukrainy w Żorach

W ramach współpracy pomiędzy Śląskim Związkiem Gmin i Powiatów z siedzibą w Katowicach, którego miasto Żory jest członkiem, a Kijowskim Oddziałem Regionalnego Związku Miast Ukrainy we wtorek, 17 kwietnia rozpoczęła się wizyta przedstawicieli lokalnych władz ukraińskich w naszym województwie.

Miasto znów rozbłyśnie blaskiem pochodni! Przed nami 316. Święto Ogniowe

Setki płonących pochodni już po raz 316. rozświetlą uliczki żorskiej Starówki. W piątek, 11 maja tysiące mieszkańców i gości ponownie wezmą udział w unikatowej w skali światowej tradycji, jaką jest Święto Ogniowe.

Żorskie hospicjum działa już od 15 lat! Za nami dwie duże imprezy

Za nami uroczyste obchody jubileuszu 15-lecia działalności „Hospicjum im. Jana Pawła II” w Żorach. Najpierw, w miniony piątek odbył się koncert, a w niedzielę charytatywny bieg w Parku Cegielnia.